KUKA KAISA ?

Olen 50- vuotias varkautelainen kuuden aikuisen lapsen äiti. Nuorimmaisenkin miellän, hieman haikeasti tosin, jo nuoreksi aikuiseksi. Vanhin lapsistani on 27 vuotta. Olen myös onnellinen ja ylpeä viisivuotiaan tytön mummi. Aviomieheni on yrittäjänä pienessä lattia- ja remontointialan perheyrityksessä, jossa myös kaksi poikaamme työskentelee. Lapsistamme kaksi asuu vielä kotona.

Työskentelen proviisorina paikallisena apteekissa, jossa olen aloittanut kesätöissä siivoojana ja teknisenä apulaisena. Valmistuin farmaseutiksi vuonna 1992. Vahva oppimisen ja itsensä kehittämisen halu saivat minut hakeutumaan aikuisiällä yliopiston pääsykokeisiin vuonna 2002. Proviisoriksi valmistuin puolentoista vuoden päästä, työskennellen samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeriön projektissa tutkijana. Perheeni on aina kannustanut minua. Ilman heidän tukea ei opiskelu tai mukanaolo politiikassa olisi ollut mahdollista ison perheen arjessa.

Harrastuksiini kuuluvat mökkeily, virkkaus, satunnainen askartelu ja liikunta, joista tällä hetkellä sähly on ehdoton suosikkini. Talvisin harrastan myös hiihtoa. Tykkään haastaa itseäni eri lajeissa ja olen kokeillut mm. extreme - juoksun ja joukkuetriatlonin. Uimakoulukin tuli käytyä, kun "vain halusin oppia kroolaamaan".

Vanhempieni kautta juureni ovat vahvasti Savossa ja Karjalassa, josta kumpuaakin iloinen ja avoin luonteeni. Olen oikeudenmukainen, yhteistyökykyinen ja omaan hyvät vuorovaikutustaidot. Suurperheen äitinä olen oppinut myös kykyä organisoida asioita. Olen luonteeltani myös napakka ja määrätietoinen; kun asiat tehdään niin ne tehdään "ei sitku eikä mutku vaan nytku".