Lähtöruudussa

16.11.2018

Tänään se on totta. Minut on valittu Savo-Karjalan kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi. Kiitän saamastani luottamuksesta. Seuraavat viisi kuukautta tulevat varmasti olemaan täynnä kovaa työtä ja taivallusta, mutta sitä en pelkää ja haasteista pidän.

Aikaisemmin en pitänyt itseäni poliitikkona vaan puhuin enemminkin yhteisten asioiden hoidosta. Vuodet kunnallispolitiikassa ovat kuitenkin opettaneet ja näyttäneet, että politikointi, kauniimmin sanottuna yhteiskunnallisiin  asioihin vaikuttaminen, ei aina perustu yhteisten etujemme ajamiseen vaan omien etujen tavoitteluun. Valitettavasti. En itse usko, että yhden asian tai yhden ryhmän etujen ajamisessa voitaisiin puhua kansaedustajasta, siis kansan edustajasta. Kun asioita ajetaan jonkun tahon vaatimuksesta ja painostuksesta, voi vain kyseenalaistaa lopputuloksen. Ei sillä ainakaan kannattaisi ylpeillä. Niin sinisilmäinen en kuitenkaan ole, ymmärtäisi sitä, miten tätä maan politikkaa ohjaillaan. Niin on aina ollut, mutta haluammeko niin aina olevan?

Kansanedustajan tulee hallita laaja-alaisesti niin kansallisen kuin myös globaalin politiikan, hahmottaa laajoja kokonaisuksia ja ymmärtää eri asioiden riippuvuussuhteet. Tärkeää on hyvä asioihin perehtyminen. Ja tottahan se on, ettei meillä ensi kertaa Arkadianmäelle pyrkivillä keltanokilla ole samanlaista poliittisen osaamisen pohjaa ponnistaa kuin valtakunnan politiikan konkareilla. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle ja tänään olemme tässä, lähtöruudussa, iloisin ja rohkein sekä avoimin ja nöyrin mielin kohti kevään 2019 eduskuntavaaleja. Toivottavasti näemme ja kuulemme toisistamme matkan varrella!

Kaisa - PYSYTÄÄN KARTALLA.